12 Mart 2013 - 17:28 'de eklendi ve kez görüntülendi.
İstiklal Marşının Kabulünün 92.Yıl Programı ve Mehmet Akif’i anma günü etkinlikleri kapsamında ilçemizde Turgutlu Özel Gündüzalp Kolejinde tören düzenlendi.
Özel Gündüzalp Koleji konferans salonunda düzenlenen tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Törenin açış konuşmasını Özel Gündüzalp Koleji Müdürü Kadir Çakır yaptı. Müdür Çakır, konuşmasında “92. yıl önce yazılan ve yazıldığı günden günümüze kadar anlam ve önemi artan İstiklal Marşı’nı ve yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anıyoruz” dedi.
Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez ise “Mehmet Akif’i anlamak; geçmişi tanımak, dini, ahlakı ve medeni vasıflarımızı öğrenmek; Türk Milleti’ni yeryüzünden kaldırmak isteyen düşmanlarımızı bilmek ve daha da önemlisi, neler yapmamız gerektiğini, çağdaş medeni ve teknik seviyeye nasıl çıkmamız gerektiğini yeniden ve her an taze fikirlerle anlamak demektir. Sevgili gençler, Marşlar bir milletin duygu ve heyecanını yansıtır. Ülkenin bağımsızlığını, bayrağını simgeler. Bunun yanında vatana duyulan sevgi ve bağlılığı ifade eder. Devletlerin bayraklarının yanında, bağımsızlık simgesi olan bir millî marşları vardır. İstiklal Marşını sevmek, ülkemizi sevmektir. İstiklal Marşını coşkuyla söylemek ülkemize, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığı sahip çıkmak ise, onurumuza sahip çıkmaktır. İstiklal Marşı ve bayrak törenlerinde bizlerin göstereceği ciddiyet ve coşkunun derecesi bize bırakılan yüce mirasa ne denli sahip çıktığımızın göstergesi olduğundan; bayrak törenlerine karşı her zamankinden daha duyarlı olmak, bağımsızlık sevdası ile bu toprağa düşmüş şehitlerimize karşı boynumuzun borcu olmalıdır. Konuşmamın sonunda hem bu yüce destanı yazan ustayı, hem de yazdıran sayısız kahramanı rahmetle anarken, son sözü yine üstadın dizelerine bırakıyorum: Mehmet Akif Ersoy diyor ki “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın.”Ama Mehmet Akif Ersoy’lar hep olsun” dedi.
Tören Mehmet Akif’in portresini gösteren kısa filmin gösterilmesi, Zulmü alkışlayamam şiirinin okunması ile sürerken, İstiklal Marşının yazılımı Tiyatro Drama olarak sahnelenmesi ile son buldu.
İstiklal Marşının Kabulünün 92.Yıl Programı ve Mehmet Akif’i anma günü etkinliklerine Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, daire kurum amirleri, okul müdürleri ve siyasi parti temsilcileri katıldılar.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.