Turgutlu Tanıtım ve Haber Sitesi

DSP Genel Başkanı Masum Türker Turgutlu’da

DSP Genel Başkanı Masum Türker Turgutlu’da
15 Şubat 2015 - 19:44 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde İzmir – Ankara Karayolu üzerinde Turgutlu girişinde bulunan Eski İzmir Yolu ve Yeni Devlet Hastanesi yollarının kesiştiği kavşaktaki meydana Turgutlu Belediye Meclisi kararı ile Bülent Ecevit Meydanı ismi verildi.

Belediye Meclisinin kararı doğrultusunda hazırlanan meydana Bülent Ecevit Meydanı isminin verilmesi üzerine meydanın açılışını DSP Genel Başkanı Masum Türker gerçekleştirdi.

Turgutlu’ya gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker partilileriyle Turgutlu’yu gezerek vatandaşları selamladı ve daha sonra meydan açılışına katıldı.

Meydan açılışında Türker’e DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, DSP Manisa İl Başkanı Mesut Öztürk, DSP Turgutlu İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ve partilileri eşlik etti.

Meydan açılışında katılan ve açılışı DSP Genel Başkanı Masum Türker ile birlikte gerçekleştiren CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören; “Siyaseti kendisinden öğrendiğimiz Türk siyaset tarihine ismi altın harflerle yazılan merhum genel başkanımız Sayın Bülent Ecevit adının verildiği meydanın açılışında bulunmaktan onur duyuyorum. Bu kararı alan Belediyemizin önceki Şehir Meclisine başkanlarına teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Bülent Ecevit’in siyasi geçmişini anlatarak konuşmasına başlayan DSP Genel Başkanı Masum Türker; “bu meydana unutamayacağımız ve asla gönüllerimizden eksik etmeyeceğimiz siyasi geçmişimizin temiz ve dürüst lideri Bülent Ecevit’in ismini veren önceki Turgutlu Belediye Meclis Üyelerine ve bugün açılışı için gerekeni yapan şimdiki meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Belediye Başkanı Turgay Şirin’e ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Genel Başkan Türker bir gazetecinin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun birleşme çağrısıyla ilgili sorduğu soruya; “Kendisi eğer ki başbakan olmak istiyorsa oturup konuşalım, solda birleşmek için bir platform oluşturalım. Ama kendisinin mutlaka Başbakan olmak istemesi gerekir. Biz geçmişte de sağ sol gözetmeksizin koalisyonlarda yer aldık. Önemli olan bu milletin hayrına bir şeyler yapmaktır. Şuanda bir iktidar sıkıntısı vardır halkımızda. Bunu ortadan kaldırmak için tekliften önce kim ne istiyor ona bakmak lazım” dedi.

Başkan Türker bir başka soru olan ‘Üniversite Öğrencisi Özgecan’ın Öldürülmesi’ ile ilgili olarak da ; “Özgecan’a kıyanlar ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılmalıdır” dedi.

Türker; “Kadın haklarına ciddi bir şekilde kısıtlamalar getirilmekte. Bunlar dolaylı olarak iş yasalarında, tanınmak istenen haklarda ve kadınların mahkemelerde karşılaştıkları durumlarla ilgilidir. İkinci bir durum Türkiye’de ciddi bir baskılama vardır. Ve bu baskılama sanki yavaş yavaş Ortaçağ dönemindeymiş gibi kadın ve erkek ayrımında kadın bir obje olarak görülmeye başlanmıştır. Bu iki noktanın oluşmasına neden olan ve buna kaynaklık eden yeni dayatılmak istenen yaşam biçimine itiraz edip değiştirmedikçe benzer olaylarla karşılaşacağız. Bu olaya neden olanları kınıyorum. En ağır şekilde cezalandırılmaları gerektiğini düşünüyorum. Bunun en ağır cezası da ağırlaştırılmış müebbet cezasıdır. Bazı bakanların dediği gibi idam cezası değil. Ağırlaştırılmış müebbet hayatı boyunca hiçbir zaman affedilmemek demektir, içerde hapishanede kalmak demektir. Bunun bu şekilde olmasını herkesin bilmesi gerekir. Bu olayda teselli bulmamız gereken şey kadınları başkaldırışıdır. İnşallah bu başkaldırı yaşam tarzının değiştirilmesine katkı olur. Özgecan’ı bu yönüyle tacize uğramış bir genç hanım olarak değil, ilerde kadın erkek eşitliğinin sağlanmasında, yeni yaşam tarzının oluşmasında bir demokrasi şehidi olarak değerlendirmek lazım” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER