11 Eylül 2014 - 11:50 'de eklendi ve kez görüntülendi.
“TANIDIKLARINA RANT ÇEKTİLER”
“PARA SAÇARAK KUTLAMA YAPTILAR”
“1 MÜDÜRÜN YERİNE 4 MÜDÜR VE HEPSİNE SEKRETER ATANDI”
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde AK Parti İlçe teşkilatı tarafından ilçe gündemine ilişkin basın açıklaması yapıldı. İlçe başkanı Mürşit Gedizli tarafından yapılan açıklamada, Gedizli sert açıklamalarda bulunurken, belediye tarafından köylerde bulunan muhtarlık, imam ve sağlık evleri gibi çeşitli yerlerin satılacağını iddia etti.
Gedizli yaptığı açıklamada “Yoğun ve yorucu bir koşuşturmaca ve 10 Ağustos seçimlerinden sonra yeniden milletimizin tercihi ve desteği ile hem Turgutlu olarak hem Türkiye olarak başarılı olarak çıktık. Artık Cumhurum reisi Cumhurun oyuyla ve bizzat desteği ile Türkiye’nin dümenine geçmiştir. Daha sonra hep birlikte AK Parti teşkilatları olarak olağan üstü genel kongremizi gerçekleştirdik. Genel başkanımızı seçtik yeni Türkiye’nin yeni başbakanını seçtik. Yeni hükümetimiz ve yeni başbakanımız Ahmet Davutoğlu çalışmalarına başlamış ve 13 yıldır olduğu gibi hız kesmeden hatta hız arttırarak Türkiye yeni cumhurbaşkanı ile icraatlarına devam etmektedir. Bu kutlu kervan yola devam etmektedir ve devam edecektir. Dünyada Türkiye sözü geçen sözü dinlenen ve tavrı ne olacak denilen bir konuma gelmiştir. Turgutlu teşkilatı olarak bizlerde bu güne kadar olduğu gibi bugünden sonrada çalışmaya devam edeceğiz.”
SÖZ VERDİKLERİ TEK ŞEYİ PARA SAÇARAK YAPTILAR
“Turgutlu’muzun düşman işgalinden kurtuluşunu hep birlikte kutladık ama diğer taraftan gerçekten gönül isterdi ki düşman işgalinden kurtuluşunun gereğine maneviyatına uygun bir şekilde olsun. Ama şunu gördük ki işçilerin maaşlarının ödenmediği işçilerin işlerinden çıkarıldığı para toplama adına her yeşil alanda bulunan tuvaletlerin paralı hale getirildiği özelliklede belirli kişilere verildiği, yeşil alanların ve parkların sulanmadığı bakımsızlıktan kuruduğu bir yer haline geldik. Para yok diye hiçbir hizmetin üretilmediği, çöplerin toplanmadığı bir Turgutlu’da maalesef kurtuluş haftamızı kutladık. Her türlü hizmetin karşısında bahane ile para yok para olmadığı için yapamıyoruz, Büyükşehirden de para gelmiyor diyorlar. Bilindiği gibi büyükşehirde AK Partili değil MHP’lidir. Mevcut belediye yönetimi iş değil sürekli bahane üretmektedir. Bir tarafta belediyenin maddi imkansızlıklarından bahsederken diğer taraftan 400 bin TL gibi bir bütçe ile kutlama ve şenlikler adı altında bir çok sanatçıya paralar akıtılmıştır. Bu paraların güya büyükşehirden verildiği havaları yaratılmaya çalışılmıştır. Ancak işin gerçeği araştırıldığında nakit olarak 500 bin TL’yi ücretin sadece 100 bin TL’lik kısmını büyükşehir belediye karşılamış diğer kısmı olan 400 bin TL’lik kısmı ise Turgutlu Belediyesi bütçesinden bu yoklukta karşılanmıştır. Ramazan ayında garibin ve fukaranın ekmeğini kesmişler, ihtiyaç sahiplerine yardımlarına kesmişler, bir çok hastanın çeşitli hastalıklardan dolayı tedavi görmek için gittikleri İzmir’e otobüs abonmanlarını kestiler ama sanatçılar dendiğinde parayı adeta havaya saçmışlardır. Söz verdiğimiz gibi kurtuluş şenliklerini yapacağız dediler. Söz verdikleri gibi yaptılar bir tek onu yaptılar onu da para saçarak yaptılar”
İMAM EVLERİNDEN MUHTARLIK BİNALARINA SATILIYOR
“En son meclis kararlarından alınan ve ortaya çıkarılan şeylerden bir tanesinde 279 adet taşınmazın Turgutlu Belediyesince satışa çıkarılmasıdır. Bu taşınmazların içerisinde köylerde bulunan imam evleri, köy kahveleri, muhtarlıklar ve kurs evleri belediye tarafından satışa çıkarılmıştır. Acaba burada ki satıştan elde edecekleri bu gelirlemi bu sanatçıların paralarını ödeyecekler. Maksadın hizmet üretmek olmadığını biz söyledik. 30 mart yerel seçimleri öncesinde emeğiyle mücadele eden hiç kimse ile uğraşılmayacağı ve işinden edilmeyeceğinin sözü verilirken, 30 Mart’tan sonra sadece siyasi desturla hareket edilerek çok sayıda kişinin işine son verilmiştir. Bu kişilerin evlerine gidecek olan bir lokma ekmeğin kesilmesinin yanı sıra belediye çok ciddi bir tazminat yükünün altına sokulmuştur. Bu yöneticilik anlayışı değildir, bu Turgutlu’ya hizmet değildir. Biz bunların takipçisi olacağız. AK Parti belediyeciliğinden birkaç parça yer özelliklede vatandaşların hisseli olduğu yerler satılırken ortalığı ayağa kaldıran sata sata satılacak bir yer bırakmadılar diyenler, şimdi tek kalemde 280 tane taşınmazı satıyorlar”
TANIDIKLARINA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ
“30 Mart öncesinde belediyenin zaten yaptığı bir çok icraatı belediyenin zaten yapması gereken işleriydi diye halka lanse edenler bugün belediyenin rutin yapması gereken temizlik işini bile yapamıyorlar. Masraf yapacağız adı altında Irlamaz sosyal alanındaki yeşil alanların sulanmadığı ağaçların kuruduğu, güvenlik personelinden tasarruf edeceğiz denildiğinde geceleri alkolün tüketildiği alkol şişelerinin etrafa saçıldığı bir alan haline gelmiştir. İnsanımızın haftanın sadece belli günlerinde güzel vakit geçirmek için gittiği Irlamaz sosyal tesislerinden hemen gelir kapısı elde etmek adına birilerine ve duyumlarımıza göre belediyeden birilerinin çok çok yakını olan kişilere bütün tuvaletlerin kiralandığı ve peşkeş çekildiği bir ortamdayız”
1 MÜDÜRÜN YERİNE 4 MÜDÜR ATANDI
“AK Partili Turgutlu Belediyesinde bizler personel noktasında gerekli ve zaruri şartları aşmadan mücadele ederken sadece 1 müdürün tek maaşla 5 tane şirketi ve kurumu idare ettiği belediyede artık her şirketin başında bir müdür yanında sekreteri hepsine dolgun maaşlar ve ortada üretilen hiçbir hizmet yok. Para yok derken belediyenin parası sokaklara saçılıyor.”
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.