01 Mart 2016 - 10:10 'de eklendi ve kez görüntülendi.
AK PARTİ’Lİ ÖZDAĞ’DAN DÜNDAR VE GÜL YORUMU:
“HUKUK HERKESE DOKUNUR”
“BEN HUKUKU ÇİĞNERİM. BEN BÜYÜK BALIĞIM, KÜÇÜK BALIKLARIN TAKILDIĞI AĞLARI YIRTIP GEÇERİM DÖNEMİ KAPANMIŞTIR”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar’ın gazetecilik faaliyeti sebebiyle tutuklanmadığını belirterek, “Ben hukuku çiğnerim. Ben büyük balığım, küçük balıkların takıldığı ağları yırtıp geçerim dönemi kapanmıştır. Hukuk herkese dokunur” dedi.
28 Şubat’ın 19. Yıldönümü vesilesiyle Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel’i ziyaret eden Özdağ, 28 Şubat postmodern darbe sürecinde sergilediği tavır dolayısı ile Güzel’e teşekkür etti.
“28 ŞUBAT RUHUMUZA MUSALLAT OLDU”
Özdağ, “28 Şubat postmodern darbesi bizim ruhumuza, diğer darbeler de bedenimize musallat olmuştu” ifadelerini kullanarak, “Hasan Celal Güzel, Muhsin Yazıcıoğlu gibi insanlar olmasaydı, ardından da 28 Şubat’tan sonra yeni dönem başlayarak Recep Tayip Erdoğan’ın demokrasi, insan hak ve özgürlükler kavgası olmasaydı bu günlere gelemezdik” dedi.
“28 ŞUBATLAR BİR DAHA YAŞANMAYACAK”
28 Şubatların bir daha yaşanmayacağını söyleyen Özdağ, darbecilerden hesap sorulması için verdikleri mücadeleyi ise şu sözlerle anlattı:
“12 Eylül 2010 Anayasa Referandumunda birileri ‘Kim askerlerden hesap sorabilmiş ki, kim darbecilerden hesap sorabilmiş ki siz soracaksınız. O nedenle hayır diyeceğiz’ ifadelerini kullanıyordu. Biz de o dönem evet kampanyası yürütüyorduk. Hasan Celal Güzel de onlardan bir tanesiydi. Parlamentoda 2011 yılında darbeleri ve muhtıraları araştırma komisyonu kuruldu, ben de komisyonda yer aldım. 80 darbesini yaşamış ve 7 yıl içerde yatmış biri olarak o komisyonda olmaktan, darbecilerden hesap sormaktan bahtiyarlık duydum. 60 darbesini yapanlar yargılansaydı 71 olmazdı, 80 olmazdı, 28 Şubat postmodern olmazdı.“
“KARARA KATILMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR”
Özdağ, gazetecilerin Anayasa Mahkemesi’nin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği karara ilişkin sorusu üzerine ise, mahkemelerin Türkiye’de objektif ve tarafsız olmak zorunda olduğunu söyledi.
Özdağ, “AYM’nin bir kararıdır ancak Erdem Gül ve Can Dündar’ın gazetecilikten dolayı içeride olmadığını biliyoruz. Türkiye de, Batı da, hukukta bunu biliyor. Böyle bir karara katılmak mümkün değildir. Türkiye’de herkes hukuk çerçevesinde siyaset yapacak, gazetecilik ve vatandaşlık yapacak. Ben hukuku çiğnerim. Ben büyük balığım, küçük balıkların takıldığı ağları yırtıp geçerim dönemi kapanmıştır. Hukuk herkese dokunur. Dokunacaktır da bundan sonra” ifadelerini kullandı.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.