Turgutlu Tanıtım ve Haber Sitesi

‘İnovasyon Temelli Kümelenme’

‘İnovasyon Temelli Kümelenme’
13 Ocak 2013 - 20:09 'de eklendi ve kez görüntülendi.

kumele_130112

Turgutlu ‘İnovasyon Temelli Kümelenme’ Toplantısı Yapıldı

Ege Sevilen Otel’de Turgutlu İnovasyon Temelli Kümelenme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Turgutlu İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Turgutlu TUSİAD Başkanı Arif Dik katıldı, Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği Başkanı Gökhan Görçiz ve Turgutlulu çok sayıda işadamı katıldı.

Zafer Kalkınma Ajansı alınması planlanan hibe ve bu hibelerin ne yönde işlevsel hale getirileceğinin konuşulduğu toplantıda tuğla ve kiremit sektörünün temsilcileri de bir araya geldi.

Toplantı “Turgutlu Küresel Rekabete Hazırlanıyor” şeklinde lanse edilirken, Turgutlu’da faaliyet gösteren tüm iş kollarının teknolojinin gerisinde kalmaması gerektiğini ve olgun şartlar sonucu pazarda söz sahibi olmanın önemi özellikle belirtildi.

Toplantının açılış konuşmasını Turgutlu TUSİAD Başkanı Arif Dik yaparken, sırasıyla Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği Başkanı Gökhan Görçiz, Belediye Başkanı Serhat Orhan ve Turgutlu İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü birer konuşma yaparak projeye katkılarını anlattılar.

Toplantıda proje koordinatörü ODTÜ Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Batu sunum yaparak açıklamalarda bulundu.

Ufuk Batu, ODTÜ Teknokent ekosistemini anlatırken, birçok üniversiteye de girişimcilik dersi verdiklerini söyledi. Batu, teknokentte savunma, ICT Telekom ve tüketici elektroniği ağırlıklı olarak çalışıldığını ifade ederek, teknokent bünyesinde 273 şirket ve 4 bine yakın personel çalıştığını kaydetti.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER