Turgutlu Tanıtım ve Haber Sitesi

Manisa SGK Hizmette İlklerin öncüsü

Manisa SGK Hizmette İlklerin öncüsü
26 Ağustos 2013 - 11:24 'de eklendi ve kez görüntülendi.

2354_r2

Manisalılar Sosyal Güvenlik Kurumu Manisa İl Müdürlüğünün başlatmış olduğu online randevu sistemiyle SGK İl Binası’na gelmeden ve kuyruklarda beklemeden işlemleri için randevu günü ve saati alarak yaptırmak istedikleri hizmetlere anında ve daha kolay şekilde ulaşacaklar. SGK Manisa İl Müdürü Murat Saygı hizmete sundukları online randevu sisteminin Türkiye’de SGK olarak ilk defa olarak Manisa ilinde hizmete sunulduğunu belirtti.

SGK Manisa İl Müdürlüğü Türkiye’de ilk defa başlattığı SGK randevu hizmet sistemini devreye sokarak bir ilke daha imza attı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan SGK Manisa İl Müdürü Murat Saygı; “Randevu sistemini SGK’da ilk olarak Manisa İl Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Bu sistemin geliştiricisi de biziz. Bu hizmetlerimiz kapsamında sıramatik sistemini de entegre ettik. Sıramatik sistemi sadece sıra üreten değil sıranın yanı sıra SGK Manisa İl Müdürlüğümüze gün içerisinde kaç kişi kaç işlem için gelmiş, kaç kişi kaç adet işlemini yaptırmak için bekliyor tüm bu verilere online ortam içerisinde ulaşmamızı sağlıyor. Bu sistem sadece Manisa SGK İl Müdürlüğü’nde olmayıp, Akhisar kurduk. Turgutlu, Kula ve Alaşehir’de kuruyoruz. Belirtmiş olduğumuz tüm ayrıntıları işlem bazında, memur bazında, tarih ve saat aralığı bazında tüm ayrıntılarıyla görülmüş oluyor. Tüm bunların yanı sıra işlemleri memur arkadaşlarımız ne kadar süre içerisinde gerçekleştirmişler. Kurumumuzca belirlenen sürenin altında mı üstünde mi gerçekleştirilmiş ve gün boyunca kurumumuzda çalışan memur arkadaşımız kaç adet, kaç çeşit, ne kadar işlem gerçekleştirmiş. İşte tüm bu ayrıntılara belirttiğimiz gibi Türkiye’de ilk olarak Manisa SGK’da hizmete sunduğumuz sistem sayesinde bizzat erişilebiliyor. Memur arkadaşlarımızın yapmış oldukları işlemlerin dökümü sonucunda da o memurun performans puanı belirlenmiş oluyor” dedi.

EĞİTİM, BİLGİ VE MOTİVASYON OLMAZSA OLMAZIMIZ

SGK Manisa İl Müdürlüğü olarak hizmete sundukları online randevu sistemiyle hangi işlemlerin hangi saatlerde yoğunluklu olarak yapıldığını da görme imkanının yaratıldığını kaydeden Saygı; “Online hizmeti kullanan vatandaşlarımız sistem içerisinde bir başka veri madenciliğine girerek bir işlem daha yapma imkanına sahip il müdürlüğümüz olarak ortalama bir işlem süresi belirledik. Bu işlem beş dakikada yapılıyor. Sistem o işlem süresinin yapıldığı süreyi süzgeçten geçirerek diyor ki; ‘Bu işlem süre olarak normal işlem süresinden daha fazla zamanda yapılıyor’ Böylelikle ortalama işlem süresinin üzerinde yapılan işlemler kontrol altına alınarak sürenin aşılmaması ve vatandaş memnuniyeti arttırılmaya çalışılıyor. Normal süreden çok süren işlemlerde görülüyor ki sıkıntı var. Bu sıkıntılar mevzuat, bilgi eksikliği veyahut art niyet. Eğitim eksikliği ise eğitim eksikliği giderilebilir. Eğitim verilmesine rağmen hala performans düşükse o zaman farklı motivasyon yollarına gidilecek” şeklinde konuştu.

Online randevu hizmetinde çok yakın bir sürede Iphone ve Android sistemine de geçileceğini belirten SGK Manisa İl Müdürü Murat Saygı; “SGK’da işlem yaptıracak olan kişi randevusunu cep telefonundan alıp işlemini yaptırabilecek. Böylelikle merkezde ki yoğunlaşma kanatlara yayılmış olacak. Amacımız yoğunluk dışında ki sürelerde de vatandaşımıza hizmet vermek. En çok yoğunluk 10-15 saatleri arasında yapılıyorsa diğer saatlerin boş olmasının önüne geçirilerek kaydırma yapılarak o saatlerde de hizmetin aksamadan yürümesi sağlanacak. Yine tüm bu sunmaya başladığımız hizmetlerin yanında İl Müdürlüğümüzün girişine koyduğumuz online hizmet cihazımız var. Bu cihazımızla memura dahi gelmeden ATM’ye benzer bir sistemi sunmuş oluyoruz. Bu cihazımızda şu anda rapor ücreti ve emeklilik süresi hakkında işlemleri görüyoruz. Bunun dışında İL Müdürlüğümüzle ilgili bir anketimiz daha var. Bu cihazı sadece kurumumuzda değil şehrin değişik noktalarına da yerleştirmeyi hedefliyoruz. Bu cihazımızda ileri ki süreçte vatandaş memura gelmeden emeklilik sürem ne zaman doluyor, hizmet dökümü gibi sorularına cevap alacağı pek çok şıkka kurumumuza ve memura gelmeden cevap bulabilecek. Vatandaş bize değil biz vatandaşa ulaşmış olacağız. Bu uygulama şu an test aşamasında” ifadesinde bulundu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER