Turgutlu Tanıtım ve Haber Sitesi

Mersinli; “Yuntdağını Kırsal turizmle buluşturacağız”

Mersinli; “Yuntdağını Kırsal turizmle buluşturacağız”
11 Aralık 2013 - 15:28 'de eklendi ve kez görüntülendi.

berk_1112

Mersinli; “Yuntdağını Kırsal turizmle buluşturacağız”

Aralıksız olarak çalışmalarını sürdüren AK Parti Yunus Emre Belediye Başkan Aday Adayı Berk Mersinli, Yuntdağını ziyaret ederek Yuntdağlı vatandaşlarla birlikte oldu. Yuntdağlı vatandaşların talep ve sorunlarını dinleyen Mersinli, Yuntdağını kırsal turizmle buluşturarak Manisa’nın en önemli turizm merkezlerinden biri haline getireceklerini kaydetti.

“Manisa turizmini canlandırmak. Sanayi ve tarım kadar etken bir yapıya kavuşturmak istiyorsanız bunun yolu kırsal turizme verilen önemden geçiyor” diyen AK Parti Yunus Emre Belediye Başkan Aday Adayı Berk Mersinli, “ Manisa turizm ve kırsal turizm açısından son derece elverişli bir potansiyele sahip. Önemli olan bu potansiyelin ne derece kullanıldığı ve sahip çıkıldığı. Kırsal turizmin, hem kırsal yerleşmelerle iç içe olan, hem de doğal kaynaklara dayalı bir turizm türü. Birçok olumlu etkilerinden dolayı, turizmde gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde, var olan turizm türlerinin alternatifi ya da tamamlayıcısı olarak, önemi her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Kırsal turizm, sayısız yararları göz önüne alındığında Manisa ve bölgemizin turizmine büyük destek verebilir. Yunus Emre ilçesini baz aldığımızda Yuntdağı bölgesi özellikle kırsal turizm açısından çok elverişli bir bölge. Bu nedenle Yuntdağı’nı aynı zamanda Kırsal turizmle buluşturmak ve bölgemize turistin gelmesinin kapılarını açmak istiyoruz. Böylece değişik ve bilinçli turist gruplarından talep yaratarak turizm pazarının genişlemesini sağlayabiliriz. Kırsal turizm diğer turizm türleriyle kolay entegre olabilme gücü, onlara dinamizm verebilir. Kırsal turizmin doğal ve kültürel mirasımızın korunmasında ve dünyaya tanıtılmasında önemli bir işlevi vardır” şeklinde konuştu.

Bugün için az sayıdaki köyümüzün gerçek anlamda kırsal turizme açıldığını görürken, büyük bir potansiyelin varlığını da bilmekteyiz” ifadesinde bulunan Berk Mersinli, “Hatta bu potansiyelin ; kırsal peyzaj ve kırsal kültür açısından birbirinden farklı özellikler sunan coğrafi bölgelerimizden başlayarak, yörelerimize, beldelerimize ve köylerimize inen bir ayrıntıda saptanması oldukça güçtür. Çünkü potansiyel saptama, yalnızca bir yerin kırsal turizme uygunluğunun ölçülmesi ile sınırlı değildir, birçok faktörün bir arada değerlendirilmesi gereken disiplinler arası komplike bir çalışmadır.Kırsal turizm iklimle yüzde yüz bağlantılı olmayan bir turizm türüdür. Bu nedenle mevsimlik olma özelliği yoktur. Bunu da dikkate alacak olursak üzüm bağlarımızı dahi turizme açabilir. Bölgemize getirdiğimiz turistlere bağcılık metotları hakkında bilgilendirme yaparak hem onların Manisa’nın tarımsal zenginliğini tanımasını hatta onun için gayret sarf etmesini hem de tarım ve turizmi buluşturarak Manisa’nın turizm potansiyelini çok daha üst seviyelere çekebiliriz. Tarımı, kırsal turizm ve turizmle buluşturmak, Manisa turizmini ise hak ettiği seviyelere yükseltme adına önemli projelerimiz mevcut” dedi.

“Dünden bugüne gelen kültürel ve sanatsal zenginliklere sahip çıkacağız” diyen Mersinli, “Yunus Emre ilçemizde tarihin içinden süzülen anıt eserler ve eski yapılar olduğunu hepimiz biliyoruz işte bu tarihi, kültürel ve sanatsal bir zenginliktir. Bu noktada konusunda uzman arkadaşlarımızı görevlendirerek bu eserlere ve yapılara sahip çıkacağız. Yok olup gitmesine kesinlikle göz yummayacağız” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER