21 Eylül 2013 - 9:07 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Milletvekili Özdağ’dan Gazi ve Şehit Yakınları Derneğine Ziyaret
AK Parti Sosyal İşler Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Türkiye Harp Malulleri Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş’ı ve yönetimini 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ziyaret etti.
Türkiye Harp Malulleri, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinin Gazi ve şehit ailelerini aynı çatı altında toplayan müstesna bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ; “Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığımız çalışmalar sonucunda kanunlaştırdığımız yasalarla Gazi ve Şehit yakınlarının özlük haklarında çok önemli iyileştirmeler yapılmıştır. Hükümetimiz olarak bunları daha tam olarak yeterli görmüyor daha da iyi hale getirme yolunda gayretli çalışmalarımız devam ediyor. Hükümetimiz olarak STK’ları, ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesi açısından çok önemli görüyoruz, her alanda kurulmuş ve kurulacak olan Sivil Toplum Kuruluşlarını destekliyoruz” dedi.
Özdağ, özellikle milletimizin hassas olduğu konularda daha dikkatli olunmasının önem arz ettiğini, Ülkemizde ve Dünyada gündemlerin ve belirlenen politikaların her geçen gün arttığını ve yoğun tempoda çalışmalar yapıldığını, Sivil Toplum Kuruluşlarının yaptığı çalışmaların ise bu politikaları belirlemede yol gösterici önemli bir faktör olduğunu belirtti.
“Bilinsin ki, Devletin bekası ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için dün canımızı ortaya koyduk bugün de vermeye hazırız” diyen Türkiye Harp Malulleri, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş Milletvekili Selçuk Özdağ’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Taydaş; “Kahraman Tarihimiz şehit ve gazilerimizin kahramanlıklarıyla doludur. Yurdumuzu dört bir yandan kuşatan düşmanlarımıza karşı kahraman milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde büyük bir kurtuluş mücadelesi vermiştir. Düşmanlar yurdumuzdan atılmış, vatan kurtarılmış, milletimiz hürriyetine kavuşmuştur. Sakarya Başkumandanlık Meydan Muharebesi’ndeki başarısı nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce 19 Eylül 1921’ de Mareşallik rütbesi ile Gazilik unvanı verilmiştir. 2002 yılında çıkarılan yasa ile her yıl 19 Eylül’ü Gaziler günü olarak tüm yurtta büyük bir coşku ile kutlamaktayız” şeklinde konuştu.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.