02 Mart 2013 - 14:22 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Öğrencilere Gerçeği Aratmayan Tatbikat
Turgutlu’da Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası kutlamaları okullarda yapılan gerçeği aratmayan tatbikatlarla devam ediyor.
Turgutlu Özel Gündüzalp İlköğretim Okulu ve Turgutlu Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerinin işbirliği ile gerçekleştirilen sivil savunma tatbikatı gerçekleştirildi.
Öğrencilerin günlük hayatta karşılaşabileceği kaza ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olmaları ve böyle durumlarda nasıl davranmaları gerektiğinin anlatıldığı tatbikatta öğrenciler anlatılanlara yoğun ilgi göstermesi ekipleri mutlu etti.
Gerçekleştirilen kurtarma senaryoları ise tatbikatta heyecan yaratırken, senaryoları dikkatlice izleyen öğrenciler zaman zaman itfaiye erlerini alkışlarla motive ettiler.
Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası nedeniyle Özel Gündüzalp İlköğretim Okulu’nda öğrencilere depremle ilgili teorik bilgi verildi.
Okul Müdürü Murat Demirkaya, Türkiye’nin doğal afetler bakımından dünyanın riskli bir coğrafyasında yer aldığını belirterek, “Savaş, asimetrik tehdit, deprem ve yangın felaketi oluşturabilecek unsurların can ve mal kaybına yol açabileceği dikkate alındığında toplu yaşanılan kurumların ve okullarda can ve mal kaybının en aza indirilmesi için gerekli önlemlerin alınması ve panik ortamının azaltılmasının ancak eğitim ve tatbikatlarla mümkün olabileceği konusunda öğrenciler bilgilendirildi. Gündüzalp olarak bu tür aktivitelerle öğrencileri hayata hazırlamaya devam edeceğiz. Yapılan tatbikatın gerçeği aratmaması okulumuzda öğrencilerimizin konuları anlamalarını daha da çabuklaştırmıştır” dedi.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.