Turgutlu Tanıtım ve Haber Sitesi

Okullara Flor Jel Uygulaması

Okullara Flor Jel Uygulaması
23 Şubat 2013 - 14:02 'de eklendi ve kez görüntülendi.

dis230213

Okullara Flor Jel Uygulaması

Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan koruyucu ağız diş sağlığı programı kapsamında   Turgutlu Kaymakamlığı ve Turgutlu Toplum Sağlığı tarafından diş fırçası ile topikal flor jel uygulamasına başlandı.

Turgutlu Toplum Sağlığı Diş hekimleri Dt. İlknur Simav ve Dt. Irmak Turhal kontrolünde Turgutlu İlçe Merkezi ve Köylerinde bulunan 13.000 İlköğretim öğrencisine (2.3.4.5 ve 6.sınıf) 2 ay boyunca diş fırçası ile flor jel uygulanacak.

Turgutlu Toplum Sağlığı Sorumlu Tabibi Dr. Murat YÜCETÜRK ‘İki yıldır Turgutlu Toplum Sağlığı tarafından 7-14 yaş grubuna yapılan diş taramalarında çocuklardaki çürük insidansının yüksek olduğunu gördük. Flor jel uygulaması ile diş çürüğü insidansını önemli ölçüde azaltmayı planlıyoruz. Flor jel,  5 yıl boyunca yılda 3 kez  her yıl Ekim Ocak ve Nisan aylarında uygulanacaktır. Böylece  8-12 yaş arasındaki ilk ve ortaokul öğrencilerini kapsayan projeyle öğrencilerin dişleri florlanarak koruma altına alınması ve diş fırçalama alışkanlığı kazandırılması ve buna ek olarak yapılan eğitim seminerleriyle de öğrencilerin velileri ve öğretmenleri ağız-diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.’ dedi.

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER