02 Haziran 2014 - 8:38 'de eklendi ve kez görüntülendi.
AK Parti Manisa İl Başkanlığı Danışma Kurulu toplantısında konuşan AK Parti Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ egemen güçler ve vesayetçiler tarafından Türkiye üzerinde kirli oyunlar oynandığına dikkat çekerek, “Eski Bakanlardan Kamuran İnan, ziyaretime geldiğinde, “Kim ki Türkiye için çalışır Batı dünyası ve Amerika birisi kovboy, diğeri derebeyidir. Gelip kurşunla öldürmezler, giyotinle bir hamlede kesmezler, sizi milim milim keserler” demişti. Evet doğru söylemişti. 13 yıldır belalarla uğraşıyoruz. Ama hep 12’de duran Recep Tayyip Erdoğan, hep 12’de duran AK Parti hükümeti var. Tüm bu kirli oyunlara karşın Allah’ın izniyle Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı 10 Ağustos’ta önce Cumhurbaşkanı yapacağız ardından da 2015’te Başkanlık sistemini getireceğiz” dedi.
DAVAMIZI DAHA ÇOK ANLATMALI VE ÇALIŞMALIYIZ
AK Parti Manisa İl Başkanlığı’nın Kültür Merkezi Lale Salonunda gerçekleşen Danışma Kurulu toplantısında konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ öz eleştiride bulundu. Özdağ, “Liderler çok önemlidir ve her birinin kendisine has bir üslubu, duruşu ve saygınlığı vardır. Hiç kimse Fatih değildir, Fatih’i Yıldırım Beyazıd’la, Yavuz Sultan Selim’i 1. Murat’la, Kanuni’yi Vahdettin’le karşılaştıramayacağınız gibi Recep Tayyip Erdoğan’ı Cindoruk, Çiller, Mesut Yılmaz ne de bir başkasıyla karşılaştıramazsınız” Ama benim gönlüm buruk, çünkü Manisa’da Büyükşehir seçimlerini kazanamadık. Türkiye genelinde yüzde 46.5 oy aldık. Ben öncelikle Manisa’dan sorumluyum. Bir liderimiz var Recep Tayyip Erdoğan, Ona gönül veren yüzde 46 ile yüzde 50 arasında oy veren bir millet var. Ama biz Manisa’da yüzde 36.5 oy aldık. Nerede hata yaptık diye herkes kendine sormalı. Ben kendime soruyorum. 19 gün evime gitmedim. Eşim bana “Sen mi adaysın, niye gelmiyorsun?” diye sordu. Zaten kendisi benim yolumu 27 yıldır bekliyor. “Evet ben adayım. Sadece Hüseyin Tanrıverdi değil Selçuk Özdağ, AK Parti aday. Ben kazanacağım. AK Parti kazanacak. Recep Tayyip Erdoğan kazanacak” dedim. Ben elimi vicdanıma koyduğum zaman az çalıştığımı düşünüyorum. Keşke daha az uyup daha çok çalışsaydım, konuşsaydım. Davamızı daha çok anlatsaydım. Birileri pireyi deve yaparken, biz devemizi deve olarak satamadık. Bu Manisa’ya dokuz katrilyon yatırım yaptık. Kendimiz o köye gidemesek dahi yatırımlarımızla gittik. Bir köylü bana sordu “Seni daha önce görmedim. İlk defa mı geliyorsun”, “Hayır daha önce geldim bizzat kendim gelemesem dahi yolla, suyla, elektrikle, göletle, sağlık ocağıyla taşımalı sistemle geldim. Bunları sen görmedin mi?” diye cevap verdim. Bugün İl Danışma Kurulundayız. Ben bir Milletvekili olarak bırakın 4 yılı bir günü dahi düşünmüyorum. Kaderimde ne varsa o olur. Ama bu 4 yılı dolu dolu Milletvekilliği yaparak geçirmek istiyorum. Şerefimle, elimi kirletmeden, alnımı kirletmeden, yiğitçe, mertçe Milletvekilliği yapmak istiyorum. Manisa’da bir hastalık var. Ya bize denk geldi ya daha öncesinden var. Ama şöyle bir şey var; “Manisa’da desteklediğim aday adayı aday olursa çalışırım. Eğer desteklediğim kişi aday olmazsa çalışmam değil aleyhte çalışırım” Böyle bir şey olabilir mi? Benim de adaylık konusunda ilk tercihim Hüseyin Tanrıverdi değildi. Ama Sayın Tanrıverdi’nin Partimizin Genel Merkezi tarafından aday olacağı şahsıma söylenince bizzat ben kendisinin bir toplantı esnasında 15 gün önceden adaylığını açıkladım. ‘Kendisine seninle ölümüne varım’ dedim. Mehmet Çerçi’de Büyükşehir adayı olsaydı ona da aynısını söyleyecektim. İş, siyaset, dava, parti ahlakı bunu gerektirir. Genel Merkez kimi aday yapmışsa o Başbakanımızın dolayısıyla Genel Merkezimizin, Manisa’nın ve partimizin adayıdır. Onu ve projelerini Manisa’ya takdim etmek, gece gündüz demeden çalışmak o andan itibaren başlıca görevlerimizden biridir. O andan sonra bundan başka alternatif düşünülemez” dedi.
HERKES ELİNİ VİCDANINA KOYMALI
Yerel seçimler geride kaldı ama herkes elini vicdanının üzerine koysun diyen Özdağ, “Herkes önünü süpürsün, dedikodu haramdır. Tenkit ederim kendimi eleştiririm. Başkalarının tenkitine tahammül etmek normalliktir, kendi özeleştirini yapmak ise erdemliktir. Lütfen size söylenenleri teyit edin. Başkalarının size getirdikleri laflara aldanmayınız. O kişi şayet bize laf söylendiğini duyuyorsa hukukumuzu korumalı, laf taşımamalı. Bunu yapan başkalarına da laf götürüyordur” uyarısında bulundu.
Milletvekili olduğunda ilk ziyaret edenlerin arasında eski Bakanlardan, duayen siyasetçi Kumuran İnan olduğunu ifade eden Özdağ, “Kendisi bana bazı nasihatlarda bulundu. Ve, “Kim ki Türkiye için çalışır Batı dünyası ve Amerika birisi kovboy, diğeri derebeyidir. Gelip kurşunla öldürmezler, giyotinle bir hamlede kesmezler, sizi milim milim keserler” dedi. 13 yıldır belalarla uğraşıyoruz. Ama hep 12’de duran Recep Tayyip Erdoğan, hep 12’de duran AK Parti ve hükümet var. Hep birlikte gönül dünyamızdan çıkıp kendi iç dünyamıza yolculuk yapacağız. Peygamber Efendimiz’in Mekke’yi fethettikten sonra, “Asıl büyük sefer şimdi başlıyor” söylediği sözü kendimize kılavuz edineceğiz, nefsimizi terbiye ederek kendimize döneceğiz. Önce kendimize hesap verip yeni bir sayfa açacağız. 10 Ağustos geliyor. Başımıza daha büyük belalar salmak isteyecekler. Hedef Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yaptırmamak. Şu an ki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e Cumhurbaşkanlığı yolu açıldığında 367 gerabetini getirdiklerinde söylemiştim. Bir yandan parti kapatma, bir yanda 367 zorunluluğu vardı. Şimdi egemen güçler, vesayetçiler daha büyük oyunlar oynuyorlar. Şimdi ki hedefleri Sayın Erdoğan’ı köşk’e çıkartmamak. Halk seçecek Sayın Erdoğan’ı ve 2015’te teşkilatlarımızı revize edeceğiz. Milletvekili profilimizi daha kaliteli hale getireceğiz. Anayasa’yı değiştireceğiz. Ondan sonra da Başkanlık sistemine geçeceğiz inşallah. Herkes birbirinin çığını aramayacak herkes önüne bakacak. Partilerde konuşulacak yerler kongrelerdir, İl ve İlçe Danışma toplantılarıdır, özel toplantı veya randevulardır. Onun haricinde Ahmet, Mehmet hakkında konuşmak doğru değildir. Herkes kendine bir çeki düzen vermelidir. Muhasebesini yapmalıdır. Yapanlar yoluna devam etmeli, bu işi yapamayanlar ise kendi hür iradeleriyle işlerine, güçlerine dönmelidir. Manisa’nın birlik ve beraberliğe, huzura ihtiyacı var. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce herkes kendinde siyaset, ilke, prensip, erdem yenilemesi yapmalıdır. Bize gezen tilki lazım, oturan boğa ve aslanlar lazım değil. Bizim 17 ilçemizin 861 mahallesinde ne olup bitiyorsa bilebilecek Milletvekillerine, İlçe Başkanlarına, İl Başkanına, Meclis Üyelerine, Belediye Başkanlarına ihtiyaç var. Kaybettiğimiz yerleri niye kaybettik diye düşünmemiz, masaya yatırmamız gerekiyor. Herkesin başkasını değil, kendisini suçlaması gerekiyor. Suçluyu başka yerde aramasın kimse. Herkes kendi iç dünyasına dönsün ve ben ne yaptım diye sorsun” şeklinde konuştu.
CHP’NİN DİKİLİ AĞACI BİLE YOK
Soma’da yaşanan maden ocağı faciasına değindi. Özdağ Soma’da bir trajedi yaşandığını ve bu trajedinin sorumlularının işveren, sendika ve sendika temsilcileri olduğunu kaydederek , “Orada 301 emekçi, can öldü. Türk iş hayatının en büyük trajedisi. Ama öyle CHP’li Özgür Özel’in dediği gibi değil. Kendisi, “Efendim! Araştırma önergesi verdik. Kabul etseydiniz bir şey olmazdı” diyor. Biz zaten 2010’da araştırma önergesini vermiştik zaten. Bursa Milletvekilimiz Altan Karapaşaoğlu vermişti. Önerge verdikten sonra komisyon kuruldu ve 4 ay hiç ara vermeden çalıştılar 1174 sayfalık rapor yazdılar. Onun ardından Devlet Denetleme Kurumu Türkiye’de ki madenleri araştırarak 574 sayfalık rapor yazdı. Bunun ardından tüm Milletvekili arkadaşlarımızla iş güvenliği ve sağlığı yasasını çıkardık. Kaza maalesef yine durmadı. CHP 3 sene içerisinde 300’e yakın grup olarak soru önerisi verdi. 4000’e yakında araştırma önergesi vermişler her komisyon en az 15 kişiden kuruluyor 4 Bin soru önergesi için 60 Bin Milletvekili lazım. Nereden bulacağız 60 Bin Milletvekilini? CHP’nin aklı işte bu kadar…Hiçbir zaman dikili ağaçları olmadı zaten. Şimdi bir araştırma komisyonu kuruldu. Siyasetçi bin düşünür, bir konuşur ama bunlar bin konuşuyorlar, arada sırada anca düşünüyorlar” dedi.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.