17 Eylül 2015 - 13:25 'de eklendi ve kez görüntülendi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ yayınladığı yazılı basın açıklamasıyla Adnan Menderes ve arkadaşlarını andı. Özdağ mesajında, “Millet aşığı, demokrasi şehidi Merhum Başbakanımız Adnan Menderes’i ve arkadaşlarını vefatının 54.yılında rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlarından Adnan Menderes’i ve arkadaşları Hasan Polatkan ile Fatin Rüştü Zorlu’yu vefatlarının 54. Yılında yayınladığı yazılı basın açıklamasıyla rahmet ve minnetle andı. Adnan Menderes ve arkadaşlarına yapılan uygulamanın Türk siyasi tarihinin en büyük ayıplarından biri olduğunu kaydeden Özdağ, “17 Eylül 1961’de idam edilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanlarından Adnan Menderes, Dönemin Dış İşleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ı rahmetle, minnetle anıyor, Dün olduğu gibi bugün ve yarında her türlü askeri ve sivil darbenin karşısında olacağımızı bir kez daha gür sesimizle haykırıyoruz” dedi.
MENDERES VE DÜŞÜNCELERİ DAİMA YAŞAYACAK
1946 yılında çok partili döneme geçildiğinde Demokrat Partinin kurulduğunu ifade eden Özdağ, “O dönemde açık oy gizli tasnif yapıldığını belirterek bu ayıp Türk siyaset hayatının en büyük ayıplarından biridir. Demokrasilerde gizli oy açık tasnif yapılır. 1950 yılında Adnan Menderes’in Genel Başkanlığında Demokrat Parti iktidara geldiğinde ‘Yeter söz milletindir’ dedi. Menderes ve arkadaşları 10 yıl büyük hizmetler yaptılar. Ülkeleri ve milleti adına çok güzel işler başardılar. Bu başarının karşısında cuntacılar, darbeciler yine rahat durmadı 1960 yılında darbe yaptılar. Bir gece baskınıyla Başbakanı derdest ettiler. Genel Kurmay Başkanının evini askeri öğrenciler kırarak açtılar. Genelkurmay başkanının yüzbaşıya teslim ettiler. Meclis başkanını alıp Kayseri cezaevine koydular. Orada onbaşı tekin diye itham ettiler. Hanımı Demokrat Partinin milletvekiliydi orada kendisine ağza alınmayacak ifadelerde bulundular. Tüm bu olaylar yaşanırken Adnan Menderes cezaevinden bir çıksam buradan diye sesleniyordu. Bir çıksam Çine çayının oraya gideceğim. Söğüt ağaçlarının altında yatacağım. Deliksiz ve derin bir uykuya dalacağım diyordu. Menderes cezaevinden çıkamadı. Ve Çine çayının orada deliksiz ve derin bir uykuya yatamadı. O idam sehpasına gönderildi. İdam sehpasına da dövülerek, tahrik edilerek, hakaret edilerek gönderildi. Ben buradan Menderes’e sesleniyor ve diyorum ki ‘Menderes rahat uyu. Menderes biziz’ Menderes’i ve arkadaşlarını yok yere darağacına gönderen zihniyet, belki Menderes’i idam etti. Ama bizlerin kalbinden, Türk Milletinin kalbinden atamadı, atamayacak ta. Çünkü Menderes ve düşünceleri, fikirleri daima yaşayacak.” ifadesinde bulundu.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.