Turgutlu Tanıtım ve Haber Sitesi

ÖZDAĞ, “YAŞLILAR GEÇMİŞLE GELECEĞİ BİRLEŞTİREN KÖPRÜDÜR”

ÖZDAĞ, “YAŞLILAR GEÇMİŞLE GELECEĞİ BİRLEŞTİREN KÖPRÜDÜR”
20 Mart 2015 - 15:41 'de eklendi ve kez görüntülendi.

AK Parti Manisa Milletvekili ve Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı Doç. Dr. Selçuk Özdağ 18-24 Mart arasında kutlanmakta olan Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle yazılı basın açıklamasında bulundu. Özdağ mesajında, “Türk milletinin de geleneksel toplum yapısında yaşlıların önemli bir yeri vardır. Bir ömür boyunca sadıkane çabalar ve fedakarlıklar  göstermiş, acılar ve zorluklar çekmiş olan büyüklerimize karşı edepli olmak ve haklarını bilmek; aile içerisinde hürmet ve ikram göstermek,  saygısızlığa uğramamaları, incitilmemeleri sağlamak, merhamet ve tecrübelerinden kaynaklanan tavsiye ve yol göstericiliklerine değer vermek hepimizin görevi olmalıdır” dedi.

Yaşlıların geçmişle geleceği birleştiren en önemli köprü olduğunu kaydeden Özdağ, “Devletimiz tüm imkanlarıyla yaşlılarımıza var olan manevi duygu­ları bilimsellikle birleştirirek yardıma muhtaç olan yaşlı vatandaş­larımıza en iyi hizmeti vermektedir. Ancak her konuda olduğu gibi, bu konuda da her şeyi devletten beklemek yanlıştır. Toplumumuzdaki yardımlaşma ve yardımseverlik duygularının ışığında gönüllü kişiler ve kuruluşlarla yaş­lılarımıza daha iyi yaşama koşullarını sağlayabiliriz. Yaşlıların sorunlarına sahip çıkarak çözüm üretmek aynı zamanda vatandaşlık görevimiz ve yaşlımıza karşı gönül borcumuzdur” ifadesinde bulundu.

Özdağ’dan hadisli hatırlatma

Özdağ açıklamasına şöyle devam etti; “Türk milletinin de geleneksel toplum yapısında yaşlıların önemli bir yeri vardır. İslam Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa’nın (sav) bu konuya dikkat çeken birçok hadisi mevcuttur. Bu hadislerden birinde Peygamberimiz, “Her kim, bir büyüğün fazilet ve makamını, yaşı dolayısıyla tanır ve ona saygı gösterirse, Allah-u Teâla onu kıyamet gününün korku ve endişesinden emin kılar” buyurmuştur. Bir ömür boyunca sadıkane çabalar ve fedakarlıklar  göstermiş, acılar ve zorluklar çekmiş olan büyüklerimize karşı edepli olmak ve haklarını bilmek; aile içerisinde hürmet ve ikram göstermek,  saygısızlığa uğramamaları, incitilmemeleri sağlamak, merhamet ve tecrübelerinden kaynaklanan tavsiye ve yol göstericiliklerine değer vermek hepimizin görevi olmalıdır. Eğer bizler, yaşlıların kıymetlerini bilmesek ve onların makamlarına saygı göstermezsek, hem insanî bağların sevgi köklerini koparmış oluruz, hem yaşlıların şefkat, sevgi ve tecrübelerinden mahrum kalırız.”

Yaşlılar bizlere Allah’ın birer emanetidir

Yaşlıların, gençlere Allah’ın birer emaneti olduğunu belirten AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkesine hizmet vermiş olan büyüklerimizi, yaşlandıkları dönemde memnun etmek gurur vericidir. Bu duygularla tüm büyüklerimizin Yaşlılara Saygı Haftasını kutluyor, nice sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyorum” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER