18 Mart 2015 - 13:40 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ‘Turgutlu Şehitlerini Tanıyor’ adı altında Turgutlulu şehitlerin tanıtıldığı sergi açıldı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıl dönümü nedeniyle Turgutlu’da Belediye ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu temsilciği tarafından ‘Turgutlu Şehitlerini Tanıyor’ adlı bir etkinlik düzenlendi. Orta Park’ta bulunan saat kulesi yanına kurulan sergi alanında 1980 yılından günümüze kadar gelen süre içerisinde şehitlik mertebesine erenlerin şahsi eşyaları ve haklarında bilgilerin yer aldığı dokümanlar sergileniyor.
Öte Milli Savunma Bakanlığı Arşivler Genel Müdürlüğü kayıtlarında bulunan tüm Turgutlulu şehitlerin yer verildiği ‘Turgutlu’nun Şehitleri’ adlı bir kitap bastıran Turgutlu Belediye Başkanlığı ‘Turgutlu Şehitlerini Tanıyor’ sergisi sonrasında katılımcılara kitabı ücretsiz olarak dağıttı.
Serginin açılışına Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Per. Bnb. Ömer Haşim Olgun, Jandarma Komutanı Levent Türker, Belediye Başkanı Turgay Şirin, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu temsilcisi Turgut Gürkaş, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Turgutlu Şehitlerini tanıyor sergisinin 20 Mart Cuma gününe kadar açık kalacağı öğrenildi.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.