Turgutlu Tanıtım ve Haber Sitesi

YUNTDAĞLI ÇOCUKLAR DA SPORLA BULUŞUYOR

YUNTDAĞLI ÇOCUKLAR DA SPORLA BULUŞUYOR
09 Temmuz 2015 - 16:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yunusemre İlçesi Yuntdağı Mahalleleri Yaz Spor Okulları Projesi, Yunusemre Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirilen protokolle imza altına alındı. Proje kapsamında ilçe mahallelerinde yaşayan öğrenciler ilgi duydukları spor branşları ile tanıştırılarak, spor ortamında bulunmaları sağlanacak.

Yunusemre Kaymakamlığı, Yunusemre Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yunusemre İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün katkılarıyla hayata geçirilecek olan Yunusemre İlçesi Yuntdağı Mahalleleri Yaz Spor Okulları Projesi Protokol imza töreni, Yunusemre Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirildi. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, projenin amacını; ilçe mahallelerinde yaşayan öğrencileri ilgi duydukları spor branşı ile tanıştırarak, spor ortamında bulunmalarını sağlamak, istismar, şiddet, madde bağımlılığı ve her türlü kötü alışkanlıklardan koruyarak onlara en doğru biçimde spor kültürünü kazandırmak, ruh ve beden sağlığını geliştirerek kabiliyetleri ölçüsünde spor faaliyetlerine yönlendirmek olarak açıkladı.

Yunusemre Belediyesi başkanlık makamında düzenlenen protokol imza törenine, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, Yunusemre İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Abdulmuttalip Yıldırım, Yunusemre Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Arif Alkan katıldı.

Haftada 2 gün 4’er saat sürecek olan kurslara; Üçpınar Ortaokulu, Osmancalı Ortaokulu, Osmancalı İmam Hatip ortaokulu, Pelitalan Ortaokulu ve Yağcılar Ortaokulu öğrencilerin toplam 228 çocuk katılacak.

“BELEDİYE OLARAK HER TÜRLÜ HİZMETTE BİZ DE VARIZ DİYORUZ”

Başkan Çerçi, “İmzaladığımız bu protokol ile Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Kaymakamlığımız kendi alanlarında, tesisler noktasında, öğretmen noktasında, eğitim noktasında, malzeme noktasında destek verdiler. Biz de Yunusemre Belediyesi olarak Yuntdağındaki mahallelerimizden alınarak eğitim alanlarına getirilmesi konusunda taşıma görevini üstlendik. Yapmış olduğumuz bu protokol ile 228 çocuğumuza spor yapma imkanı sağlamış olacağız. Belediyemiz Spor Kulübü Başkanı Arif Alkan da bu projenin içerisinde yer aldı. Bu proje ile inşallah çocuklarımızı yüzme başta olmak üzere bütün sporlarımız ile tanıştırma fırsatı bulacağız. Çocuklarımızın yaz boyunca spor alışkanlığı kazanmasına ve kendilerini geliştirmelerine vesile olacağız. Biz belediye olarak 12 ayrı branşta zaten sportif aktivitelerimizi sürdürüyoruz. Bu protokol ile daha çok çocuğumuza ulaşmış olacağız. Bu nedenle bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“228 ÇOCUĞUMUZA HİZMET VERECEĞİZ”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Duman da protokol imza töreninde yapmış olduğu konuşmasında, “Başladığımız günden bu güne kadar geçen bu süre zarfında Yunusemre Belediyemiz ile bir çok projeye imza attık.Bu projelerden bir tanesi de bugün burada protokol imza törenini gerçekleştirdiğimiz Yunusemre İlçesi Yuntdağı Mahalleleri Yaz Spor Okulları Projesi’dir. Bu tür projelerimizdeki en büyük sıkıntımız her zamanda dile getirdiğimiz gibi ulaşım sorunuydu. Bu sorunumuzu da Yunusemre belediyemizin çözmesiyle hiç bir sıkıntımız kalmadı. 11-13 yaş arası çocuklarımıza yönelik olacak bu proje sayesinde, çocuklarımız kendilerini geliştirebilecekleri bir yaş döneminde bu alışkanlığı kazanmış olacaklar. 6 haftalık programımız döneminde çocuklarımıza kazandırmış olduğumuz bu güzel alışkanlık sayesinde onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmuş olacağız. Bu proje kapsamında 228 çocuğumuza ulaştık. Başta yüzme olmak üzere, basketbol, voleybol, futbol ve tenis branşlarında da hizmet vereceğiz. Bu projede bizlere destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“TATİL DEMEK, HAREKETSİZ KALMAK DEMEK DEĞİLDİR”

İlçe Milli Eğitim Müdürü … “Öğrencilerimiz uzun bir tatil dönemine girdiler. Tatil demek, hareketsiz kalmak demek değildir. Çocuklarımızın zihninin ve fiziksel yapısının geliştirilmesi için bu tür aktivitelerin yoğun olarak yapılması gerekir. Bu anlamda bugün protokolü imzalanan proje de büyük önem taşımaktadır. Özellikle Yuntdağı bölgemizdeki çocuklarımızın bağ bahçede çalışmak dışında bir aktiviteleri yok. Onları da bu sosyal ortamla buluşmak adına güzel bir adım atılmış oldu. Bu ortamın oluşmasında katkıda bulunan kamu kurumlarımıza ve spor kulüplerimize öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum.

“HİZMETİ AYAKLARINA KADAR GÖTÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Yunusemre Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Arif Alkan da, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi, “Çocuklarımızın yaz sezonundaki spor ihtiyaçlarını karşılamak adına Yunusemre ilçemizin merkezinde açmış olduğumuz yaz spor okullarımız faaliyetlerine devam ediyor. Yuntdağı bölgemizde bizim belediyemiz sınırları içerisinde yer aldığı için biz belediye olarak bu alanları da kapsayan bir projenin içerisinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Yuntdağındaki çocuklarımızın buradaki spor etkinliklerine katılmaları ulaşım açısından zordu. Spor İl Müdürlüğümüzün gerçekleştirmiş olduğu bu organizasyona biz de taşıma açısından destek olarak oradaki çocuklarımızla sporla buluşturma imkanımız doğdu. Ancak önümüzdeki yıllarda Yuntadağı bölgemizde de açacak olduğumuz spor merkezlerimizde bu yöndeki eksikliği gidermiş olacağız ve hizmeti bizzat ayaklarına kadar götürmüş olacağız. Spor kulübü olarak bizler de bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER