10 Nisan 2015 - 2:49 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Yunusemre Belediyesi Kırsal Kalkınma Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürlüğü’nün Bursa iline bağlı İnegöl ilçesinde ve Cerrah mahallesinde inceleme gezisinin oldukça verimli geçtiğini belirten Yunusemre Belediyesi Kırsal Kalkınma Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürü Ramiz Çoban, “Yeni bir belediye olduğumuz için, kendimizi geliştirmek ve daha iyi hizmetler vermek amacıyla inceleme gezilerimiz devam edecek” dedi.
Geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirilen inceleme gezisine Yunusemre Belediyesi Kırsal Kalkınma Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürü Ramiz Çoban, Kırsal Bölge Kalkınma ve Mahallere Hizmet Komisyonu Başkanı Mustafa Gürler, Kırsal Kalkınma Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürlüğü İdari Şefi Mehmet Ali Saygın katıldı.
İnegöl’de gerçekleştirilen inceleme gezisinin çok verimli geçtiğini belirten Yunusemre Belediyesi Kırsal Kalkınma Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürü Ramiz Çoban, “Belediyemiz kırsal kalkınmaya büyük önem vermektedir. Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’nin talimatları doğrultusunda Kırsal anlamda birçok çalışmayı hayata geçireceğiz. Müdürlüğümüzce yapılacak proje ve yatırımlarda verimliliği etkinliği ve sürdürebilirliği sağlamak adına örnek teşkil edecek mahalli idarelerden olan İnegöl Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirdik. İnegöl Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret ederek, İnegöl hakkında bilgi aldık. 240 bin nüfusu ve 1 mahalleden oluşan İnegöl, nüfusu ve mahalle yapısıyla Yunusemre Belediyemizle benzerlik arz etmekte. Kırsal mahalleleriyle ilgili vatandaşın bütün sorunlarını kendilerinin tespit ve takip ettiklerini söylediler. Sorunların çözümünde izledikleri yolun başkan öncülüğünde tüm başkan yardımcılarının da hazır olduğu toplantıda görev dağılımı yaptıklarını bizlere bilgi olarak aktardılar. Kırsalla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için İnegöl’ün Cerrah Mahallesinde hizmet veren Kırsal Hizmetler Müdür ile görüşmeler yaptık. Öncelikli olarak mahallelerin tüm eksik ve ihtiyaçları yerinde tespit edilip, müdürlükte rapor oluşturulduktan sonra ilgili başkan yardımcısına rapor ediliyor. Birlik ve kooperatiflere kayıtlı üreticilerin adres ve telefon güncellemeleri yapılarak çiftçileri uyarmak için telefonları kayıt altına alınıyor. Ürün Toplama Merkezleri ve Erken Uyarı İstasyonlarının kurulması için çalışmalar devam ediyor. Kırsal turizmin kalkınması için de Oylat projesini yaparak ilçemiz için hizmetin en iyisini sunmaya çalışacağız” dedi.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.