Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Turgutlu meyve ve sebze halinde hayata geçirilen ücretli otopark uygulamasını protesto eden esnaf ve çiftçiler kamyon ve otomobillerini hal girişine park ederek eylem yaptılar.
Turgutlu’da daha önce böyle bir uygulamanın olmadığını ve bu uygulamayı protesto etmek amacıyla otomobilini hal girişine park eden çiftçi İzzet Akça;“ Ürünlerimiz zaten yeteri kadar para etmiyor, sabahtan beri 21 lira ücret ödedim. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıkları yetti artık.” diyerek duruma tepki gösterdi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü ekiplerinin haber vermesi ile olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.
İlçe Emniyet Müdürü Volkan Parıldar’ın esnaf ve çiftçileri sakinleştirmesinin ardından, hal giriş çıkışı yeninden trafiğe açıldı.
Öte yandan, ücretli otopark uygulaması nedeniyle ücret ödemek istemeyen kamyon ve tır şoförleri ise, meyve ve sebze hali önüne araçlarını park ederek trafiği tehlikeye düşürüyorlar.
Kaynak: Kamil TEKMEN
Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2018, 17:01